Vitosol 300-T

Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe pentru exploatarea energiei solare

 

Vitosol 300-T este un colector solar cu tuburi vidate de mare eficienta pe principiul tuburilor termice (Heatpipe) pentru o functionare sigura.

Principiul Heatpipe - pentru o functionare extrem de sigura

In sistemul Heatpipe tuburile colectoare nu sunt circulate direct de catre agentul termic solar. In fiecare tub se gaseste un mediu de transfer care vaporizeaza foarte repede in prezenta radiatiei solare si mai apoi condenseaza intr-un schimbator de caldura unde se face transferul catre agentul termic.

Duotec: de doua ori mai performant

Transfer de caldura eficient datorita condensatorilor complet inconjurati de schimbatorul de caldura Duotec cu sistem dublu de tuburi.

Montaj simplu, intretinere usoara

Sistemul de stechere garanteaza montajul rapid si perfect etans, fara a necesita materiale suplimentare. Modul de racordare uscata a fiecarui tub colector Heatpipe simplifica operatia de instalare si da posibilitatea inlocuirii lor rapide in cazul unei avarii, fara golirea instalatiei solare. Tuburile colectoare au posibilitatea de rotatie axiala, astfel incat sa poata fi orientate in directia optima de expunere la soare.

Protectie impotriva supraincalzirii

Limitatorul de temperatura integrat regleaza fluxul de caldura in cazul temperaturilor foarte ridicate la colector si asigura protectie la supraincalzire.

Materiale de calitate superioara

Se asigura o inalta siguranta in exploatare si o durata de viata mai mare prin materialele de calitate superioara, rezistente la coroziune: sticla tip borosilicat, cupru si otel inoxidabil.

 

Avantaje la prima vedere:

 

  • Colector solar din tuburi vidate, cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe
  • Suprafetele de captare acoperite cu un strat pulverizat de sol-titan sunt insensibile la murdarie si sunt integrate in tuburile vidate
  • Transfer de caldura eficient datorita condensatorilor complet inconjurati de schimbatorul de caldura Duotec cu sistem dublu de tuburi
  • Tuburile se pot orienta in mod optim spre soare si in felul acesta se maximizeaza utilizarea energiei
  • Termoizolatia eficienta a carcasei colectorului minimizeaza pierderile de caldura
  • Limitatorul de temperatura integrat regleaza fluxul de caldura in cazul temperaturilor foarte ridicate la colector
  • Montaj simplificat datorita sistemelor Viessmann de montaj si legaturi
  • Designul colectorului este modern, iar carcasa colectorului in culoarea RAL 8019 (maro