Vitosol 200-T

Colector solar din tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe pentru exploatarea energiei solare

Vitosol 200-T poate fi montat vertical si orizontal, cu orice unghi de inclinare intre 0 si 90 Grade, putand fi utilizat atat in instalatii particulare cat si in domeniul comercial.

Conectarea uscata a tuburilor vidate (Heatpipe) in colector si prin aceasta continutul scazut de fluid in colectorul solar asigura o siguranta sporita in exploatare. 
Colectorul Vitosol 200-T este disponibil in varianta cu 20 tuburi (= 2 m2) sau cu 30 de tuburi (= 3 m2). 

Design de calitate superioara

Tuburile vidate ale colectorului Vitosol 200-T plac in orice amplasament datorita designului lor deosebit. Prin aceasta se preteaza foarte bine ca element suplimentar in arhitectura cladirilor noi sau la modernizarea cladirilor existente. Carcasa discreta, de culoare maro (RAL 8019), din aluminiu, contine o izolatie termica foarte eficienta.

Utilizare cu maximum de eficienta a energiei solare

Pentru transformarea cu maximum de eficienta a energiei solare in caldura, fiecare tub vidat poate fi rotit individual in colector pentru a fi orientat in mod optim catre Soare. Astfel, utilizarea energiei solare sa fie maxima. 
Izolatia termica foarte eficienta a carcasei colectorului minimizeaza pierderile de caldura, in special in lunile de tranzitie si in perioadele reci ale anului. 

Montaj rapid si simplu

Materialele de instalare standardizate din otel inoxidabil simplifica montajul colectorilor. 
In cazul interventiilor pentru service, datorita unui sistem inovativ de conectare, tuburile pot fi inlocuite rapid, fara instrumente speciale. Montajul continuu a mai multor colectori este usurat semnificativ datorita tevilor ondulate din otel inoxidabil.


Configurati-va propriul sistem solar

Avantaje la prima vedere:

-  Posibilitati de integrare universale datorita independentei fata de pozitia de montaj, vertical  sau orizontal, cu unghi de la 0 la 90 Grade pe acoperisuri si fatade, precum si pentru montaj independent.

-  Siguranta crescuta in exploatare datorita functionarii pe principiul tubului termic (Heatpipe) si a continutului redus de fluid

-  Conectare usoara si sigura a tuburilor individuale datorita sistemului de conectare inovativ

-  Suprafetele de absorbtie se afla in interiorul tubului vidat, fiind protejate impotriva murdariei

-  Tuburile vidate pot fi orientate individual catre soare, asigurand astfel o utilizare cu maximum de eficienta a radiatiei solare

-  Termoizolatia foarte eficienta a carcasei colectorului minimizeaza pierderile de caldura

-  Montaj simplu datorita sistemului de fixare Viessmann si a tevilor ondulate de conectare, din otel inoxidabil

Date tehnice pentru Vitosol 200-T SP2 2 m²

Suprafata bruta: 2,87 m² 
Suprafata absorbanta: 2,00 m² 
Suprafata de apertura: 2,15 m² 
Dimensiuni (Latime/ Inaltime / Adancime) in mm: 1420 / 2040 / 143 
Greutate (cu termoizolatie): 58 kg