Vitolig 200

Cazan cu ardere prin gazeificarea lemnului

13 pana la 40 kW

Vitolig 200 este un cazan deosebit, cu functionare pe principiul gazeificarii lemnului, cu capacitate de adaptare a puterii termice intre 50 si 100%, acoperind gama de la 13 pana la 40 kW. Prevazut cu o camera de incarcare cu din otel inoxidabil, foarte voluminoasa, ce permite alimentarea cu bucati de lemn de pana la 50 cm lungime, Vitolig 200 poate atinge o autonomie de functionare de pana la 12 ore.

Sistemul automatizat de control al arderii asigura atingerea temperaturii optime de functionare in doar 3 minute de la aprinderea masei lemnoase, ceea ce conduce la optimizarea functionarii. Intregul proces este coordonat de un ventilator cu turatie variabila, care are rolul introducerii in proces a cantitatii optime de oxigen necesara in fiecare moment. Amestecul de gaz produs de lemnul incandescent si aerul sarac in oxigen este absorbit catre camera de ardere a cazanului, confectionata din material ceramic rezistent la solicitari termice intense. Prin duzele de acces spre camera de ardere are loc un aport suplimentar de oxigen, ceea ce asigura o ardere avansata a gazului de lemn, chiar si in conditii de functionare in sarcina partiala. Astfel se face adaptarea sarcinii intr-un interval cuprins intre 50 si 100% din capacitatea termica a cazanului si se asigura o functionare cu un randament de pana la 92%, saraca in emisii de substante poluante.

Sistem digital de automatizare

Toate functiile cazanului Vitolig 200 sunt coordonate de catre un sistem digital de automatizare, cu un panou de comanda usor de utilizat si prevazut cu functie de autodiagnoza. Acesta dispune si de un sistem integrat de comanda pe baza calculului temperaturii diferentiale, a unui circuit de incalzire cu rezervor tampon.

Avantaje la prima vedere:

 

  • Cazan cu ardere prin gazeificarea lemnului cu puteri intre 13 si 40 kW: bucati de lemn de pana la 50 cm, deseuri sau brichete de masa lemnoasa nu constituie nici o problema pentru camera de incarcare voluminoasa, confectionata din otel inoxidabil si camera de ardere din ceramica speciala.
  • Sistem de incalzire automat, pentru caldura utilizabila dupa cateva minute.
  • Suflanta cu turatie reglabila continuu, de mare putere, cu cale de aspiratie - regim de functionare modulant in orice domeniu de putere si, prin aceasta, cu adaptare optima la necesarul imediat de caldura.
  • Ardere optima in functie de proces si adaptarea automata a puterii: Indice de utilizare a cazanului 92 % precum si valori reduse de emisie a substantelor poluante.
  • Aspiratia patentata a gazului de semicarbonizare impiedica scurgerile de gaz de semicarbonizare.
  • Automatizare a circuitului cazanului, digitala, usor de reglat, cu sistem de autodiagnoza.
  • Compartiment de umplere din otel inoxidabil, de mari dimensiuni, pentru o durata de ardere de pana la 12 ore fara necesitatea realimentarii
  • Curatare mecanica simpla a suprafetelor de incalzire si intervale mari de curatire, de exemplu golirea cenusii doar la 2 saptamani